Карлос Родригес се потапя в живописния свят на Пикасо при завръщането си на

...
Карлос Родригес се потапя в живописния свят на Пикасо при завръщането си на
Коментари Харесай

“ETERNO”- фламенко спектакъл в чест на великия Пабло Пикасо

Карлос Родригес се потапя в живописния свят на Пикасо при завръщането си на сцената като хореограф и танцьор. Шоуто се споделя „ ETERNO “ и ще го забележим на сцената на зала 1 в НДК. 26 ноември 2024, фламенко театър реверанс към гения на Пикасо.

С съвсем три десетилетия разпространяване на фламенко танца във и отвън Испания, Карлос Родригес се потапя като солов създател в живописния свят на Пабло Пикасо с “ETERNO ”. Произведение в две дейности с истинска музика изпълнена онлайн.



Първото деяние с корени на фламенкото и актуален дух и второ - пробно и еклектично деяние, което избавя стилизацията на испанския танц, осигурявайки му театрална прохлада и нововъведение.

Творбата прибягва до показване на емблематичните произведения на художника на самата сцена, като “Коня ”, “Бика ” и “Окото ”, по интегрален и самоуверен метод. “ETERNO ” е повече полов, в сравнение с честен, повече сексуален, в сравнение с враждебен, звучна, интимна и персонална творба.

ETERNO е основан и разказан със стилизирания език на испанския танц и фламенко, нарушавайки разпоредбите на обичайно танцово шоу. Карлос Родригес, по едно и също време унищожителен и създаващ, деконструира креативния развой на Пикасо, подхождайки към фигурата на изключителният талант от голям брой гледни точки, приемайки една от тезите на художника:  " Изкуството е неистина, която ни кара да осъзнаем истината. "

Спектакълът съчетава испански танци, болеро, фламенко, хота, типичен и актуален танц.

Първата част е изпълнена със светлина, пристрастеност и мощ. Сюита, ​​която обгръща разнообразни стилове фламенко. Танци, изпълнени от 12 танцьори, със мощни корени в традицията и модерността на фламенкото, с музика онлайн, изпълнявана от седем музиканти и с същинска парижка хармония от началото на 20-ти век. Пиесата разказва живота и кръга от другари, в които младият 19-годишен Пикасо, неотдавна дошъл във Франция, развива гения си, разказвайки всичко това посредством своите прекарвания и персонални връзки с другари и с неговите вдъхновения. Саундтракът на това първо деяние, наречено „ Suite Picasso “, е написан от китариста и композитор Мануел Урбина.

Втората част на представлението се споделя „ ETERNO ”. Това е произведение, което обновява и изследва истински форми и концепции, естетически/хореографски, със актуален темперамент и слага фена в съзнанието на художника, създавайки чувството за оценка, през очите на художника, на неговата характерна визия за света.

Второто деяние включва истинска симфонична комбинация от Лукас Видал.

В “ETERNO ” Карлос Родригес обединява актьорски състав от изключителни фигури на испанския и актуалния танц, с цел да сформира неповторимо “платно ”. Автентична церемония от звезди в символ на респект към един талант. Хоакин де Луз, шеф на Националната танцова компания, Ла Лупи, Мигел Анхел Берна, Сара Калеро, Майте Бахо, които са съпроводени от Естела Алонсо, Лаура Фунес, Ана де Рей, Синтия Кано, Ю-Хсиен Хсуе, Джоан Фенолар, Уго Агилар, Хуан Браво и Карлос Кинтана.

ETERNO е наложително прекарване за всички фенове на танца.

Радио Витоша е извънреден медиен сътрудник на спектакъла!

За първи път в България - 26 ноември, НДК - зала 1

Билети 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР